Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Pulut Inti Kelapa Manis Warisan Air Tangan Emak Best Tau
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. 1 cwn gula melaka atau gula merah; 1 1/2 cawan santan cair; Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Daun pisang (dilayur atas api). 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Bahan lapisan bawah hijau : 1 cwn gula melaka atau gula merah; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Daun pisang (dilayur atas api). 1 1/2 cawan santan cair; Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
Daun pisang (dilayur atas api). Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Bahan lapisan bawah hijau : 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Daun pisang (dilayur atas api). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Bahan lapisan bawah hijau : Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin.
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Daun pisang (dilayur atas api). 1 1/2 cawan santan cair; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 1/2 cawan santan cair; Bahan lapisan bawah hijau : Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Daun pisang (dilayur atas api). Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Daun pisang (dilayur atas api). Bahan lapisan bawah hijau : Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Pulut Inti Kelapa Manis Warisan Air Tangan Emak Best Tau. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum kuih hijau kelapa. Bahan lapisan bawah hijau :
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Bahan lapisan bawah hijau :
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. 1 1/2 cawan santan cair;
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Bahan lapisan bawah hijau : Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Daun pisang (dilayur atas api).
1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Pulut Inti Kelapa Manis Warisan Air Tangan Emak Best Tau"